CONTACTEAZĂ-NE!

Suntem aici ca să îți fim de folos. Mai jos ne poți scrie orice mesaj vrei tu iar noi vom face tot posibilul ca să îți răspundem în cel mai scurt timp.

SCRIE-NE UN MESAJ

DATE CONTACT

Primaria Peciu Nou nr. 189

Telefon

  • 0256 414 500
  • 0256 414 201

Fax

  • Fax: 0256 414 826

E-mail

  • contact@primariapeciunou.ro

întrebări frecvent

Mai joi am pregătit o scurtă listă cu întrebările cele mai frecvent întâlnite pentru a îți răspunde mai repede la întrebări.

Cum se stabileste impozitul pe teren intravilan categoria
curti constructii?

Impozitul pe teren se stabileşte luând în calcul numărul de metri pătraţi de teren, rangul localităţii în care este amplasat terenul şi zona şi/sau categoria de folosinţă a terenului, conform încadrării făcute de consiliul local. În cazul unui teren amplasat în intravilan, înregistrat în registrul agricol la categoria de folosinţă terenuri cu construcţii, impozitul pe teren se stabileşte prin înmulţirea suprafeţei terenului, exprimată în hectare, cu suma corespunzătoare prevăzută HCL.

Dacă in cursul unui an se modifică rangul unei localități, cu
ce dată se modifică impozitul pe teren intravilan ?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec ornare in neque rutrum imperdiet. Quisque ante ante, lobortis at dapibus et, congue a orci. Sit Etiam porttitor ligula id massa lorem ipsum dolor sit amet, consectetur amet

Dacă in cursul unui an se modifică categoria sau pozitia unui
teren intravilan, cu ce dată se modifică impozitul pe teren
intravilan ?

Cu data d 01 a lunii următoare modificării.

De ce trebuie sa inregistrez o masina daca am cumparat-o si
vandut-o in aceeasi zi ?

Codul fiscal prevede ca orice persoana ce dobandeste un mijloc de transport trebuie sa se inregistreze in evidentele fiscale in termen de 30 de zile de la data dobandirii indiferent de durata detinerii mijlocului de transport.

Ce creante fiscale trebuiesc evidentiate in certificatul
de atestare fiscala?

Conform O.G. 92/2003, Certificatul de atestare fiscală se eliberează pe baza datelor cuprinse în evidenţa pe plătitor a organului fiscal competent şi cuprinde creanţele fiscale exigibile, existente în sold în prima zi a lunii următoare depunerii cererii.

Care este valabilitatea unui certificat fiscal ?

Certificatul de atestare fiscala poate fi utilizat de contribuabil pe toata perioada lunii în care se emite.